Biostimulator

Wat is een biostimulator? 

Biostimulatoren zijn de nieuwste ontwikkeling onder de injectables. Waar botulinetoxine werkt als spierontspanner en een filler vulling geeft, zorgt een biostimulator voor een betere kwaliteit van je huid. Biostimulatoren zorgen voor een optimale hydratatie, alsook stimuleren ze de huid tot aanmaak van meer lichaamseigen collageen. Hierdoor neemt de stevigheid van de huid toe, hetgeen een liftend effect geeft.

 

Hoe werkt een biostimulator? 

Biostimulatoren worden oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. Hierdoor komt het product meteen te zitten daar waar het zijn werk moet doen. Deze producten trekken vocht aan, waardoor ze de huid mooi hydrateren. Dit is het onmiddellijke effect, de zogenaamde 'glow' meteen na de behandeling. Daarnaast zorgen biostimulatoren ook voor een diepe stimulatie van cellen die een rol spelen in aanmaak van collageen en elastine. Meer collageen en elastine zorgen voor een stevigere huid met een betere conditie. De productie van collageen en elastine heeft wel enkele maanden de tijd nodig, waardoor dit effect geleidelijk aan optreedt. Echter gezien de eigen huid zelf meer collageen en elastine maakt geeft dit steeds een natuurlijk resultaat.

 

Een biostimulator werkt zowel preventief, alsook kan het de reeds doorgemaakte veroudering deels terugdraaien. Wanneer men tijdig begint met deze behandeling kan met het verouderingsproces afremmen en zo op een subtiele en natuurlijke manier verouderen. Zijn er reeds tekenen van veroudering dan kunnen deze door de toename van collageen en elastine in de huid vervagen. 

De keuze van biostimulator is afhankelijk van de leeftijd en de huidkwaliteit van de patiënt. 

 

Welke biostimulatoren gebruiken wij?  

Of deze behandeling voor u geschikt is, hangt van verschillende factoren af. We plannen daarom ook steeds een voorafgaande consultatie in om u goed in te lichten en te bespreken welk resultaat u kunt verwachten.