Radiesse

Wat is Radiesse®? 

 Radiesse is een biostimulator die bestaat uit calcium-en fosfaationen, dit zijn natuurlijke mineralen die ook in tanden en botten voorkomen. De mineralen in Radiesse stimuleren de natuurlijke productie van collageen en elastine, maar zorgen er ook voor dat het bestaande collageen trager wordt afgebroken. Meer collageen en elastine zorgen voor een versteviging van de huid en hierdoor een liftend effect. 

 

Hoe werkt Radiesse®? 

Deze biomstimulator wordt in de huid geïnjecteerd waardoor het product meteen op de juiste plaats terecht komt om effect te kunnen hebben. Radiesse zet de huid zelf aan het werk om eigen collageen aan te maken. Nieuw collageen wordt in de loop van de weken en maanden na de behandeling aangemaakt, waardoor het effect van de behandeling geleidelijk aan zichtbaar wordt. De slappe huid wordt strakker en elastischer. Na verloop van tijd breekt het lichaam het geinjecteerde product af, maar het nieuw gevormde collageen blijft achter gedurende 12-18 maanden. De huid verstevigen met Radiesse® gebeurt dan ook op natuurlijke wijze.

 

Behandeltijd Zichtbaar effect Herhaling
20-30 min Geleidelijke versteviging over maanden <40j: om de 12-18 maand
>40j: herhaling na 4 maand, daarna om de 12-18 maand

Waarvoor kan Radiesse® gebruikt worden? 

  • Gelaat 
  • Hals 
  • Handen 

Waar op letten na de behandeling?

Gedurende 6 uur

Gedurende 24/48 uur

Geen make-up

Hitte en zweten vermijden 
(sauna, sport)

Geen massage - gelaatsbehandelingen

Geen alcohol

Geen zonblootstelling

Of deze behandeling voor u geschikt is, hangt van verschillende factoren af. We plannen daarom ook steeds een voorafgaande consultatie in om u goed in te lichten en te bespreken welk resultaat u kunt verwachten.