Filler

Wat is een filler?

Een jeugdige huid is rijk aan hyaluronzuur: een stof die water bindt, de huid hydrateert en haar zachtheid en volheid geeft. Naarmate we ouder worden, wordt onze hyaluronzuur geleidelijk minder efficiënt en verliezen we botstructuur en vetweefsel. Dit leidt tot verlies van natuurlijke elasticiteit en volume. Fillers zijn gelige opvulstoffen die het verloren volume opvangen, hydratatie optimaliseren en contouren accentueren zodat u er opnieuw jonger en frisser uitziet.  

 

Hoe werkt een filler?

Een filler is een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd. De moderne fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt. Door de gel te injecteren op plaatsen waar volume verloren is gegaan met de jaren worden de natuurlijke verhoudingen herstelt.

De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Het resultaat van een filler behandeling kan 12-24 maanden aanhouden afhankelijk van de locatie en de snelheid van uw eigen afbraakreactie.

Behandeltijd Zichtbaar effect Herhaling
20-30 min Onmiddelijk, maximaal na 2 weken 1-2 jaar

Waarvoor kunnen fillers gebruikt worden?

  • Lippen
  • Jukbenen / wangvolume
  • Kin
  • Kaaklijn
  • Neuslippenplooi
  • Marionettelijntjes 

Waar op letten na de behandeling?

Gedurende 6 uur

Gedurende 24/48 uur

Gedurende 1 week

Geen make-up

Geen alcohol

Hitte en zweten vermijden

(sauna, sport)

Geen zonblootstelling

Geen massage - gelaatsbehandelingen

Of deze behandeling voor u geschikt is, hangt van verschillende factoren af. We plannen daarom ook steeds een voorafgaande consultatie in om u goed in te lichten en te bespreken welk resultaat u kunt verwachten.