Tattooverwijdering

Wat is tattooverwijdering?

Tattooverwijdering is een procedure waarmee ongewenste tatoeages van de huid verwijderd kunnen worden. Met de vooruitgang in technologie is deze behandeling steeds effectiever en veiliger geworden. Het is een populaire optie voor mensen die spijt hebben van hun tatoeages of die hun tatoeages om professionele of persoonlijke redenen willen verwijderen. De procedure kan ook worden toegepast op permanente make-up (PMU), waardoor individuen die ontevreden zijn met hun permanente wenkbrauwen, eyeliner of lippenkleur een oplossing hebben.

 

Hoe werkt tattooverwijdering?

Tattooverwijdering wordt meestal uitgevoerd met behulp van lasertherapie, die als veilig en effectief wordt beschouwd. De laser zendt geconcentreerde lichtstralen uit die doordringen tot in de huidlaag waar de inkt van de tatoeage zich bevindt. Het licht wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes, waardoor deze in kleinere stukjes breken. Het immuunsysteem van het lichaam verwijdert vervolgens deze kleine inktdeeltjes, waardoor de tatoeage geleidelijk vervaagt over meerdere behandelingssessies.

 

Deze methode is effectief voor zowel traditionele tatoeages als permanente make-up. De procedure kan verschillen afhankelijk van de kleur, grootte en leeftijd van de tatoeage, evenals de huidtype van de cliënt. Het is belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen voor een veilige en succesvolle behandeling.

 

Terug naar: Huidtherapie