Litteken behandeling

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Lasertherapie

Deze lasertherapie is gericht op het creëren van een nieuwe huidlaag om het litteken soepeler, gladder en gelijkmatiger te maken. Het kan ook helpen om pijn en bewegingsbeperkingen te verminderen. We beschikken over verschillende lasers, zoals de Fractora en Picolaser, om deze behandeling uit te voeren.

Chemische Peeling

Deze methode verwijdert de bovenste huidlaag en bevordert de vernieuwing van huidcellen, wat helpt bij het vullen van oppervlakkige littekens. Er zijn verschillende peeling-methodes beschikbaar. Laat je altijd goed informeren door een huidspecialist. Na overleg met jou, stelt de expert graag een op maat gemaakt behandelplan op.

 

Litteken behandeling striae

Striae, ofwel huidstrepen, zijn een gangbare vorm van littekenweefsel, vaak zichtbaar als rood-paarse lijnen op delen van het lichaam waar de huid snel is uitgerekt. Dit kan voorkomen bij situaties zoals snelle groei, zwangerschap, of gewichtstoename. Voor het verminderen van striae bestaan diverse behandelmethoden. Innovatieve en veilige opties zoals de eMatrix en Fractora behandelingen richten zich op het bevorderen van huidvernieuwing, met aantoonbare resultaten. Deze methoden verminderen de roodheid van striae, waardoor ze minder opvallen en de huid gladder en gelijkmatiger oogt. Behandeling van striae is mogelijk op elk deel van het lichaam, maar komt het meest voor op gebieden als de billen, bovenbenen, borsten, en buik.

 

Terug naar: Huidtherapie