Laserbehandeling

Een laserbehandeling gebeurt met hoogtechnologische toestellen die zijn afgestemd op de aandoening. Een laser stuurt in heel korte tijd een enorme hoeveelheid licht naar het letsel en werkt enkel daarop in. 

 

Wij beschikken over verschillende toestellen: 

Ontharingslaser

De ontharingslaser vernietigt de haarwortel en zorgt zo voor een langdurige ontharing. We werken hierbij met de nieuwste lasertechnieken met 3 verschillende golflengtes, zodat deze geschikt is voor alle huid- en haartypes.

Vaatlaser

De vaatlaser vernietigt kleine oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. De behandeling veroorzaakt geen littekenvorming. Huidproblemen die ontstaan door bloedvatafwijkingen, kunnen met de vaatlaser veilig worden behandeld. We behandelen patiënten met uitgesproken couperose en uitgezette bloedvaatjes (spider naevi, teleangiëctasieën, spataders). Het aantal sessies hangt af van de aard van de aandoening. 

 

Pigmentlaser

De pigmentlaser verwijdert pigmentvlekken, zonder littekenvorming. Daarvoor zijn meestal meerdere behandelsessies nodig. Deze laser kan onder andere gebruikt worden voor lentigo’s / melasma = zwangerschapsmasker / post-inflammatoire hyperpigmentatie / pigment.

 

Fractionele laser

Bij deze laserbehandeling wordt het laserlicht in duizenden kleine laserstralen opgedeeld. Daardoor zie je op de huid minuscule gaatjes waar de laserstralen de huid binnengaan. De huid tussen de gaatjes blijft gespaard waardoor genezing vrij snel verloopt. Bij deze genezing wordt nieuw bindweefsel aangemaakt. Dit kan de structuur van de huid verbeteren. Deze laser kan dan ook gebruikt worden voor littekens, striae, huidverbetering, rimpels en grove poriën.

 

Terug naar: Huidtherapie